First time mom

Hi, mommies. Mommies ada tak buku panduan or any pakar on socmed untuk first time mom nak jadikan guidelines? Awal awal ni clueless nak refer siapa 😅 thanks for helping me.

5 Balas

yang saya suka, kalau local: TTC: Dr Maiza Tusimin @ig breastfeeding: Puan Nad Masrom @ig/fb/tt, Puan Dydiana @tt, Puan Noorfazila Abdul Rahman @ig pemakanan kanak2: Puan Mazliana Mazlan @ig, Puan Amalina Mohd Daud @ig baby cry & sleep: Puan Uswatun Hasanah (babylanguage) @ig/tt bersalin & berpantang: Kak Long (eja_confinementhelper) @ig kalau oversea: everything A-Z about pregnancy & birth: RN Sarah Lavonne (bundlebirth) @yt/ig, doula/CBE Bridget Teyler (builttobirth) @yt/ig, Dr Melanie the midwife (thegreatbirthrebellion) @ig/podcast, Dr Rebecca Dekker (evidence-based birth) @ig/podcast everything VBAC: vbacfacts @ig elimination communication: Andrea Olson (Go Diaper Free) @yt

klu mcm sy, rajin2 bca artikel yg ada dlm apps ni.. sbb mmg byk ilmu.. rajin bca soalan mommy2 yg ada d sni n tgk tips yg mommy lain bg bca artikel bkaitan usia kandungan kita, xperlu nk hadam ilmu khamilan, branak, breastfeeding dll skali gus.. so xda la rsa overwhelm cth usia 6week prlu buat apa.. nti da dekat due blh start bca tips2 senang mlahirkan

guidelines dlm segi apa tu sis ? kt fb banyak sgt group pasal baby ( baby food/ breastfeeding) & mcm2 lgi.

3w ago

call kk area berdekatan ckp nk bukak buku pink, nnt dorg tnye last period semua tu bila then once dh dpt tarikh, g je kk. tnye kk kne bwk dokumen apa je masa nk bukak buku pink sbb lain kk lain sop dia. lpstu follow je date yg nurse bgi. sementara nk tggu dpt tarikh tu blh beli acid folic dkt farmasi, any brands pun ok. mkn je tu smpai la appoinment nnt bru dpt yg nurse bgi .

biase saye selalu tengok FB Baby Language..byk ilmu lagi2 berkenaan penyusuan.