Kencing kotor

Hi mommies, mcm mn nk tackle kencing kotor, every time pg check up mest tinggi bacaan tu. Sy xambil minuman manis, plus im on gdm diet control. Any idea? Tq.

11 Balas

saya minum air kelapa muda yg ori . tkde gula tkde ais tu . 3 hari bturut mnum . pastu dh ok dh . tkde kncing kotor . misi dkt klinik yg suggest sbb stiap kali check up kncing kotor . dia kte sma ada mnum air bali atau air klpaa . tp sy tk mnum air bali . so sy mnum klapa. lps tu trus kncing dh ok .

sye penah pegi checkup kena kencing kotor ni.. kalau lekat kencing kotor week sebelum next checkup tu sye mesti minum air kosong byk byk sampai kencing pon jd jernih sikit.. then lebihkn mkn sayur hijau.. pastuu okayyy yeayy.. hihihi.. bolehlah try 😊

Awk kene minum air masak banyak. Masa sy pregnent sy susah nak minum air masak. Jadi saya gantikan tembikai untuk sentiasa kencing 😆

saya minum air kosong n makan buah tembikai je sis .. alhamdulillah ,, lepas 3kali kencing kotor ,,, kali ke 4 n ke 5 dah oke ..

bykkn mnum air mineral penutup botol wrna hijau.. sy dlu kencing kotor jgk, skrg tidak lg😊

sehari dua sebelum check up kalau bole jgn minum air manis dan banyak kan minum air masak

mnum air barli, kelapa, air masak.. mnum je smpi kembung.. kerap kencing.. ambil vit c

Dr ada sruh sy minum pure cranberry juice.. Try laa... Berkesan pd sy

Try boil barli, minum tanpa gula awk.. Nk bg sdo sikit perah lemon

sama lah..tegah alami kencing kotor smpai warded😩

3y ago

sy pun first time kne kencing kotor.. nsb baik x kne than ward