durian

Mommies makan durian tak during pregnancy...?

106 Balas

Makan. Fav tu 🤣 Prgnnt anak pertama mkn durian masa usia kndungn dlm 7bulan. Alhmdulillah anak sihat dan skrg pun dia suka mkn durian jgk. Prgnnt anak kdua ni, Tkjut gak dh 2weeks melantak durian tu mcm ngidam. Check2 rupanya dh prgnnt 3weeks+, masa tu tetap mkn jugak dlm 4 ulas je & tu la last mkn durian sepnjg prgnnt ni. Alhmdulillah baby ok.

jamah 1,2 ulas je sis😊..sbb ms tu bru tau saya prgnt 6w.. suami yg tbe2 craving sgt nk durian2.. tp saya time tu xrse lak nk durian sbb bau dy yg buat saya loya..hahaha.. pdhal time x prgnt peminat tegas durian..hadoii..rugi2..btabah jela...😆

Mesti la.. nak2 lg tgh musim haritu 🤭 xkn nk tngok je org mkn hihi.. tp try dlu seulas dua.. ada durian ok ada yg tk ok.. tngok penerimaan badan mcm mana k.. kalau sy, ngam dgn musang king je 🤣

Sy hantu durian klu x pregnant... Tp sejak pregnant ni nk tgk pn xblh 😂😂 Bau pn muntah, siap pesan kt suami jgn curi2 mkn kt luar sy leh detect...hehehehe... Mmg leh buat gaduh sbb durian je 😅😅😅😅

Teringat sya masa mgandung anak pertama.. Baby jadi kurang gerak pastu perut megeras je.. Dalam hati teringin nak durian.. Lpas mkn 3 ulas baru perut tak mgeras.. 😂😂 Rupanya baby nak mkn durian jgak..😊😊

Saya teringin sggt hari tu teringin mkn cucur durian so beli buat cucur puas hati😅..dgn cucur buah terap..lepas makan selang brapa hari bila cium bau durian kepala pandai pening, mcm x mau cium bau tu pulak😂

sy mkn 3ulas je.. biar pun mmg tringin nak mkn byk sgt.. tp kuat kan hati...ckp cukup la 3ulas je.. 😅😅.. xlama bpe hari tu.. cek up... n kna bg tau suruh mnum air gula...top2 sangkut pulak ..

Makan hahaha time puasa Masa tu da 7 mths, musim durian kan, rumah mil bnyk durian gugur, ada skali tu 4 hari berturut sy makan. Hahaha hari ke-5 tobat jap

Makann. Dalam seminggu dah banyak kali makan durian sbb mmg hantu durian sangat 😭 sekali makan dah 2-3 ulas. Kdg risau kena kencing manis sbb blm kena mnum air gula lagi.

Makan lepas tu keputihan coklat keluar. Check kat hospital threatened miscarriage. Tak sure sebab durian ke tak. Tapi be careful jagalah pemakanan.