Baju baby kena beli berapa besar

Hello mommies Korang beli baju untuk anak gap saiz berapa besar ? Anak mommies yg 9 bulan pakai saiz apa tu ? Jenuh asyik beli je baju. Saya ni first time mom banyak sangat silap beli baju 18 bulan bulan depananya dah tak muat. Tips dulu mommies .

10 Balas

kena tgk berat .. mcm anak sy semangat badannya, 5 Bulan dh pkai bju 12m-18m .. kalau beli 6-12m mmg sebulan 2je pakai .. klau mcm anak sis, bdan semangat, better amik bju 2tahun terus .. sbb 18m kjp je boleh pkai kn .. amik je yg size besar .. bby mmg cpt membesar sis, tp tu x bermksd dia obes, cuma perkembangan badan dia cpt .. 🥰

2mo ago

saya baru tahu kena tengok berat juga 😅 okay, terima kasih ya ☺️

Ikut tinggi anak sis. Anak2 saya baka tinggi so kalau umur dia 3 bulan dh start bagi pakai 6m+. 6m dia dh pakai 9m+ dan seterusnya. Skrg dh besar nak masuk 7y sy banyak bg pakai 8-9y dah sbb mmg tinggi

kena tengok pada berat n ukuran body baby tu. anak sy baru nak masuk 4 bulan minggu depan tapi dah pakai saiz 6-12 bulan. yg saiz 3-6 dah masuk beg simpan kemas.

tgk pada berat anak. anak sye 7m+ (8kg) dh pkai size 1y 🫢. mmg beli bsar blh pkai lama. lg 1 tgk jugak cutting baju tu, kdg ade yg bsr ade yg cutting kecik.

2mo ago

Anak saya almost 3m 6kg pun dah muat pakai 1y 🤣

tgk tinggi & berat anak.. anak sy lahir 2.5kg, masa 1y berat 8kg boleh pakai lagi baju tag 0-3

ikut berat sis... ank sy dh 1t 11b tp masih blh pakai baju yg 3-6 m... yg saiz nb je yg x muat...

2mo ago

sama la kita baju berbutang, seluar panjang blh pakai

Kalau saya tengok pada tinggi (cm). Macam anak saya tinggi 87cm. Saya ambil size 110cm

Rasanya jangan beli banyak sangat kot kalau anak sis setakat pakai 1 bulan je

kena tengok berat anak jugak.

2mo ago

la baru tahu 😅 terima kasih ya ☺️

kene tengok bert anak