Hai mommies nk tnya klau mkn ubt vitamin muntah balik. Lps muntah mkn balik pstu muntah lg.

Dah try smua dari awal zincofer, iberet, skrg obimin masih sama muntah jugak. Saya dari awal pregnant memang kuat alahan. Hb okay. Tp ada effect x kt baby takut dia x ckup nutrisi😭

5 Balas

Sama sy. Skrg sy x mkn da ubat2 tu semua. Makan buah kurma, jambu batu, buah naga buah2 la 😅 air oren sunquick tanpa gula. Mkn kerang. Sayur3 hijau. Gitu jela skrg sy tukar. Sbb ubat mmg xbley masok langsung. Da mcm2 cara mkn time mlm la siang la ptg la, smpi demam. Ubat punya pasal 😅

try maltofer,yg tu rasa coklat..kne kunyah2..pastu mnum la air oren.. sy pun xleh dgn zincofer masa pregnant dulu,makan je mesti muntah,tukar waktu makan ubat pun sama je.jd pregnant kali ni mmg sy xnk try dh zincofer..tp maltofer kne beli sendiri la..hehe

Hai. Kalau baru sangat makan dah muntah kena makan acid folic balik. Acid folic penting untuk pertumbuhan bayi dan kesihatan ibu. So kalau masih muntah kena dapat nasihat nurse macam mana nak buat.

1y ago

Hurm kena buat tak tahu bila jumpa nurse macam tu. Sebab saya pun kena masa hamil ada nurse riuh macam tu. Banyak kan sabar ye. Tak pun try dapatkan nasihat doktor kat klinik lain. Sebab saya takda pengalaman asyik muntah je bila lepas makan folic acid

Awk makan ubat tu mcm mn sy makn ubat sebelum tdur, minum air sunquick tnpa gula utk elek muntah,

1y ago

Muntah rasa besi lagi lahh loya loya adoii

cuba maltofer .