Beli kereta atau pelaburan

Mommies, klau ade duit yg lebih, mommies akan gune beli kereta bawa anak pergi balik sekolah tau gune utk investment spt beli rumah ke2?

1 Balas

sekarang ni masih takde kereta ke? kalau xde, dan berkemampuan.. beli lah kereta. kereta dah bagaikan satu keperluan sekarang ni. kalau kereta dah ada, better beli aset yg harga dia tak turun. contoh tanah, rumah. kalau kereta, nak jual balik.. turun harga. kalau ada rumah, atau tanah ni.. time kita sengkek2 xde duit, boleh jual. dapat duit.