Ziplock bag

Bole x gune seal bag plastik beli kt DIY ke utk simpan susu perahan? #firstmom

5 Balas

Awk beli je dkt shopee, murah sgt 30 pcs x smpi 5 ringgit. Klu awk x mampu, saya boleh belikan. Klu awk nk saya belikan, awk tinggalkan no fon awk. Saya kira sedekah je dkt awk. Ziplock dkt diy tu kita takut production dia x sesuai utk letak susu, lagi2 ni nk kene freezekn susu dan nk panaskn semula. Klu beli kat diy tu, problem awk nk panaskn semula. Sbb suhu yg tinggi boleh hasilkn bahan kimia dri plastik dan masuk ke dlm susu. Lepas tu awk bagi pula ank awk minum susu yg dh mengandungi racun. Kan bahaya th

kalau boleh guna paket yg khas untuk simpan susu perahan sis.. first sbb paket tu dah sterile..bersih.. jenis plastik breastmilk ni pon xsama dgn plastik2 biasa. kalau plastik2 biasa ni kita xtau kilang dia buat mcm mana. tkut ada bhan2 yg boleh bg mudarat kalau kita trus isi susu dan direct msuk botol bg bby. kalau breastmilk punya paket ni mmg khas bersih. dorg kendalikan paket tu pun xboleh sebarang2 buat. dan semestinya melepasi tapisan2 dan syarat yg perlu untuk ksihatan

Xsesuai sis. Plastik susu tu khas untuk susu sbb lebih tebal dan ada double ziplock. Lagipun da siap2 tulis berapa oz susu boleh isi. Boleh pilih ikut jumlah oz yg nak simpan. Dan kalis bau. Lagipun material plastik susu LDPE (Low density polyethylene. Environmental friendly. Selalunya BPA free.

xsesuai sbb plastik tu xsterile..better beli yg khas tu..material pun selamat utk food..

plastik khas Tu keras sikit and selalunya Lg secure.

2y ago

Secure supaya susu x tumpah ke?