Saya positive GBS

Mommies kat dalam ni.. ada ke sama mcm saya .? Positive GBS . Baru 14w . Pergi kk and dpt result swb test aritu . Katanya saya ada GBS . Lepas google and baca ... Saya rasa down sgt.. sedih sgt . Saya takut jd ape2 pd baby (2nd baby) .. sbb saya pernah ada pengalaman baby meninggal dalam kandungan ( 1st baby ) . Saya takut sgt . Harap perkongsian dr ibu2 yg ada GBS mcm saya dpt pulihkan semangat saya . Sedihh sgt2 skrg . Dokter suruh positive je .. jgn risau .. tp tetap risau n sedihh . #pregnancy #mommysedih

8 Balas

nanti masa nak bersalin awk kena ambik antibotic dulu sblum masuk labour room utk cegah kuman jangkit pada anak..

4y ago

Klau ada leaking (air ketuban) sebelum sampai tempoh nak bersalin memang baby akan ada risiko dijangkiti kuman. gbs akan bagi effect pada baby atas sebab tertentu..sebab tu sebelum masuk dewan bersalin ibu kena ambik antibotic dulu bagi bersalin normal.. klau czer rasa takda masalah.. hospital government rasa takda masalah