Saya positive GBS

Mommies kat dalam ni.. ada ke sama mcm saya .? Positive GBS . Baru 14w . Pergi kk and dpt result swb test aritu . Katanya saya ada GBS . Lepas google and baca ... Saya rasa down sgt.. sedih sgt . Saya takut jd ape2 pd baby (2nd baby) .. sbb saya pernah ada pengalaman baby meninggal dalam kandungan ( 1st baby ) . Saya takut sgt . Harap perkongsian dr ibu2 yg ada GBS mcm saya dpt pulihkan semangat saya . Sedihh sgt2 skrg . Dokter suruh positive je .. jgn risau .. tp tetap risau n sedihh . #pregnancy #mommysedih

8 Balas

Xperlu down.. dh thu dri awl ada GBS bole mncegah.. mkn jgn mnis2.. kerap tukr pnty liner.. psti kn jga kbersihn.. sy pn sme ada GBS so msuk 6 kotak ubt sy dh guna utk insert kt vagina tu pn still ada lgi Keputihn.. cma doc pesn nti sblum berank akn dpt drip antibiotik agr bby x kna jngkitan tpi bby still msuk wad lh sb nk pntau.. doa yg baik2 ye sis.. sy skrg dh 34 mnggu 2 hri..so sy nsiht sis xperlu down.. nti gnggu bby lak dlm tu stress..

4y ago

in shaa Allah amiin . terima kasih . rasa ok dah sikit . lelas dgr pengalaman ibu2 yg sama mcm saya .... im not alone . ada lg org lain sama mcm saya ....