Perjalanan jauh

Hi mommies🫶🏻 Kandungan saya masuk 35minggu, boleh ke kita berjalan jauh? Saya plan nak pulang ke kg di Perak dari Johor memandangkan nak berjalan puas2 bfr pop out ni😂 Ada ke mummy2 kat luar sana pernah berjalan jauh sewaktu kandungan 35week keatas? Tq❤️

5 Balas

kalau x da masalah kesihatan balik la cuma nanti kena kerap berhenti ya, kena berjalan² dkt rnr. dalam kereta pn kena gerak² kan badan dan kaki bagi darah mengalir. prepare bag hospital siap², dgn buku pink kalau ada emergency. dlu doktor pernah suggest kalau utk long journey, better bermalam one night check in mana² so badan betul² boleh rest then esok tu continue ur journey. sbb bila dk dlm kereta lama² akan sakit pinggang and tendency nk bengkak kaki tu tinggi risau darah ibu mengandung nh pekat dia x boleh pump satu badan nanti jdi preclampsia. nh apa yg doktor pesan la. btw hati² ye dlm perjalanan tu. and make sure minum air byk² bgi hydrate

misi bru je pesan pd sy smlm mase checkup.jgn travel la klau boleh,kan branak kt tmpt2 lain ssh.klau sis brani tgung risk xde mslh.klau Allah dh kate xde pape sis akn ok je.tp smua tu Allah x smpaikan awl2,sndri waspada je la.

tpulang pd sis.. tp sis larat ye duduk lme2 dlm kete? sye klu pjalanan 2 jam pn x nak peg dah.. yg pentg sis bwk buku pink & beg hospital... just in case sbb sis da 35 weeks..

Boleh je tapi kene benti tiap 1 lebih atau 2 jam tu berhenti dan jln2 skit turun kete bg aliran darah kt kaki tu ok.. n kelengkapan lainpn jgn lupa.

ibu2 boleh dapatkan sample pampers jenama merries disini https://www.merriesfamily.com.my/r/RYXDB5 #sampelpampers #samplepercuma