Berjalan jauh

Hye mommies, nak tanya masih boleh tak kalau dh 30 weeks dan nak berjalan jauh? (Perjalanan makan masa 7jam+-) #firsttimemom

8 Balas

Saya baru lepas balik dari perlis ke kelate, kelate ke tengganu, tegganu ke selangor 🤣 skrg 31week 2day.. dlm kete tgk kaki je risau betul.. tp mmg setiap 2jam atau sejam sy akan berhenti untuk rengangkan kaki pi toilet semua.. alhamdulillah bby okay

11mo ago

boleh je..sy dri 28 weeks smpai skrg dh 32 weeks..tiap minggu ikut ikut suami outstation..Alhamdulillah baby ok..kaki pon xde bengkak @ cramp ☺️ ats bdan masing2 klau jenis lasak ok je

Boleh je tapi kena banyak berhenti dan jgn lupa pakai stoking dan bawak buku pink. Masa berhenti tu siap2 pegi buang air kecil dan regang2 kan badan. Sbb confirm 2 jam dduk dalam kereta pon awak akan sakit pinggang dan belakang. 😊

Boleh je. Pastikan bawa buku pink sentiasa. Kena kerap berhenti. Kalau dalam kereta, boleh letak support untuk tinggikan sikit kaki macam beg berisi bantal.

sy 30w pergi songkhla..baby ok je aktif mcm biasa...mama baby la..🤭..sakit bontot,sakit pinggang,sakit betis...nk berjalan punya pasal tahan jela 😆

Macam saya ikotkan 35 minggu nanti ada kenduri di kelantan tp saya x pegi sbb saya x yakin

Kalau sy stiap bulan travel dari kl-kelantan. Memang sy baring kat seat belakang je😂

boleh. cuma kena kerap benti utk bg blood flow circulate, especially bhagian kaki

Kena behenti , keluar kereta jalan2 sikit pergi toilet or beli makanan❤️

11mo ago

Tenkiuu 😘