tiada selera makan ,bila makan terus muntah

Hi mom, sy nak tnya ada tak mom2 yg macam sy , pregnan 11 minggu rasa xda selera makan ? Asyik mual dan muntah sahaja . Kelaparan tapi tetap tak boleh makan apa2 sebab selera tu langsung xda . Dan hari ke hari sy rasa sakit uluh hati yg teramat sehingga menyebabkan sesak nafas ... #babykedua boleh bagi cadangan macam mana nak atasi masalah ni , sy risau tentang baby . Takut nnti sy xmakan langsung boleh menyebab kan apa2 risiko pda baby ....

1 Balas

Minta ubat tahan muntah pada doktor di kk. InsyaAllah sedikit membantu juga. Then time makan nasi ke apa ke, makan sikit je, atleast 1 cubit. Then stop kejap dlm 30 minit. Then makan lagi sikit. Minum air sikit. Jgn push makan dn minum banyak2 nnt lagi tak selera.

5y ago

Nnti sy jumpa doktr . Trima kasih nsihat nya mom.