Can Do Sex Or Not?

Hi Mommies.. Im 10weeks pregnant ❤️ my first child ? Can me and husband have sex at this time? Is it safe to do at 1st trimester? Tq

18 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

For me i did it once a while and i am in 12weeks now. Just like once in 2 3 weeks. But slowly while enjoying it lah. But if i dont feel like doing it i wont force coz it will hurt yourself and ur muscle and difficult for penis to come in and you will feel stress and not good for the mood and u might force urself too just to makesure your husband get it. Talk to each other if u feel hurt or you want it or not. Try to set when so that easier to get the moods.

Baca lagi

Boleh, tp dinasihatkan jgn tlalu lasak... and klau boleh jarakkan bersama suami at least sekali dlm tempoh 1-2minggu.. husband sy alhamdulillah memahami keadaan sy, so hope husband sis juga dpt memahami 😘

boleh tp tak boleh ganas2..untuk jaga hubungan suami isteri juga..sampai nak bersalin pun boleh..kesian suami kalau tak bagi.. tapi tengok masa juga kan kalau kita tak penat...

Boleh jee tapi jangan trlalu ganas mcm sebelum mengandung 😅 tpi kalau rasa tak selesa waktu buat better stop sekejap, then rasa okey terus kan

ask ur doc, suggest not to coz placenta still low lying at this stage. i got bled hehe. wait till enter 2nd trim.

4y ago

Ya saya pun ada sikit pndarahan lepas bersama so jadi takut..then kita bincang sama2 to hold it until 2nd trim..

boleh tapi jangan terlampau lasak and carik posisi yang tak membahayakan (yg tak menghempap perut)

It is safe dear. Tapi kalau saya, lepas bersama mesti baby akan mengeras. 😅 itu yg buat tak selesa.

dear..biasa x digalakan pd 1 st trimester.Bila masuk 2 trimester it ok.

dibolehkan... tpi jgn extrem sngt... klau rasa sakit jgn teruskn... stop dlu...

Yes sure dear.. but slowly la.. jgn ganas k 😂 it is safe..