Bleeding survive sampai lahir

Hi mommies, i nak tanya ramai ke kat sini yg ada mild bleeding during pregnancy tapi boleh survive sampai melahirkan? Sbb kebanyakkan baca mesti ending misscarriage.

9 Balas

Saya berdarah coklat dari minggu 6 sampai minggu 9 kerana bersama suami sekali pada awal minggu 6. Ada makan duphaston untuk 3 minggu dan bed rest seminggu. Sekarang dah 24 minggu. Sejak pendarahan berhenti, saya dan suami main dekat luar guna tangan saja. Tak ada apa masalah sekarang, tunggu cukup masa baby dilahirkan je.

Saya pun bleeding sikit masa 11 weeks sebab bersama suami, Alhamdulillah skrg 16 weeks… Doc bg duphaston untuk 5 hari.. Saya bedrest 2 hari je.. Selebih nya buat kerja ringan je.. Nasib baik kerja sama sama dgn suami… Semua kerja berat dia yg buat 😅

sye pon sama msa 1st ank ,bleeding ms 7week. sbb kja tolak patient non stop. dr bg dusphaton n rest for 1 week. allhamdullilah. ank dh 8thn. insyallah xdk pa. kurangkn kja brt n rest

wsalam... last pregnancy sy bleeding truk.. heavy bleeding... doctor pn xtau sbb ape... doktor ckap 50/50..on off bleeding smpi sy brsalin... alhamdulillah skg ank sy dh 2 thun...

2y ago

Maaf nak tanya, masa tu sis ada makan ubat apa apa tak? Ubat kuatkan rahim ke. Sebab saya sama macam sis, heavy bleeding. Pergi emergency doctor kata semua okay je.

bleeding warna merah ke? sy keluar brownish discharge.. dah g hospt.. doktor buang polip besar 0.5cm wkt 26w. tp sampai skrg 28w masih ada discharge brownish tu..

Ada ramai yg share bleeding sepanjang kehamilan tp alhamdulillah selamat melahirkan. Apa2 pun kena dapatkan pandangan doktor jugak ye risau ada mslh lain.

Saya spotting berterusan smpai 18w, keep on makn duphaston. Alhamdulillah skrg dah 25w okay semuanya.

Sy Ade baca. Ade yg survive. Sy pn bleeding masa 8w. skrg hampir 20w. harap semua baik2 shj.

2y ago

masa check pregnt tst, +ve bila ke klinik balik naik -ve. taktau apa msalah tu, tp doc scan ada kantung dalam rahim. cuma blm nmpk isi sbb msih awal kata doc.. tp skrg sy bleeding msuk 4hari dah, doakan utk saya dan kandungan baik baik je🤲🥰 25/4 ni pegi klinik balik scan dan check upt smula... semoga baik baik saja, ttc 4years.. menanti keajaiban dr allah swt...inshaallah, aamin

Sy bleeding fresh blood. Skrg alhamdulillah nk masuk 7 bulan dh 😉

2y ago

Cramp perut masa awal2 pregnant je. Waktu keluar darah tu x sakit apa, bangun tgh mlm pastu x selesa, gi toilet tgk penuh spender. Terus gi kecemasan, tapi ya Allah tggu kat kecemasan drpd 1 pagi, jam 6 br blh jumpa doc 🙄. Doc sumbat mulut itik tu cek jalan dua kali, tapi takde ape. Doc x psti sbb apa bleeding but suruh balik dan rehat je, mkn ubt