1st pregnancy

Hi mommies, i nak tanya 1st pregnancy uols berapa minggu baby start gerak? & rasa dia macam mana ya ? Sbb i dh 21 weeks tp xrasa apa apa lg. Bila scan tgk baby dh besar sepatut nya dh rasa pergerakan. Doc ckp tgu smpai 24 weeks. Mcm hri hri tu ggu dia gerak tp xrasa jgk. 😢🥺 nak tau mcm mana rasa bila 1st dia gerak & paling lewat biasa nya brapa mgu baru dia gerak? #firsttimemom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

40 Balas

saya time 18w,1st time rasa tu dekat opis tengah buat kerja haha,confius sbb mcm angin gitu,sbb saya kalau lapar dia rasa angin bubble gitu lah dlm perut,tapi gerakan baby ni dia mcm bukan kat bahagian biasa tu,dia part lain..lps tu balik rumah husb pun nampak dia gerak2 sikit tu sbb suruh dia perhatikan hihi..