Baby start bergerak

Hey mommies, i just nak share. This is my first baby, dan kndungan baru 17 minggu. I pernah rasa baby gerak sekali je sebelum ni. Itu pun pkul 2-3 pagi dan I kebetulan terjaga tak dapat tidur. That was my first time i rasa ada pergerakan. Sedih jgak sbb sekejap sangat. Tapi, pagi tadi masa i otw pergi seminar, my baby dah start moving few times. Jadi, macam ni lah rasanya bila kita dah rasa baby's kicking. Im so happy

6 Balas

aah,sy first time dpt rasa dlm 16w camtu,happy tu xboleh nk ckp mcm mna..hehe siap bgtaw dlm grup family lg,sbb sy ank sulong dan cucu ni pon yg pertama bg prent sy..so excited lain mcm..skrg dh 25w makin aktif dia..snyum bhagia bila dpt rasa kick..

sy 1st time rasa pun sengeh sampai ke tdo...rasa sedih + teruja sbb da lame tunggu nk rasa moment cmtu...skrg da 25weeks, bby kdg2 aktif tgh malam...kdg nk tdo pun layan kick die sampai ckp esok la pulak main, ibu nk tdo ni.. 😅😍

5y ago

Waahh. Teruja nya saya. Tak sabar pulak nak tunggu baby kick selalu

Sama la. Masa tu rasa macam baru sedar ada yang duduk dalam perut ni. Nanti makin lama makin aktif baby tu. Saya dah 32 week ni, sampai pukul 2 3 pagi aktif. Kadang tidur pun rasa dia sepak2. Moga baby sis sihat sentiasa ☺️

Tahniah sissss

5y ago

Thank you 😊

👍