40 weeks. Perut kerap mengeras tp belum turun tanda

Hi mommies. Harini saya due date. Tp perut malam td masa tido sakit sgt. Tukar posisi mengiring pn sakit cuma lama2 dia dh hilang. Pagi ni bangun rasa tak selesa kt bawah perut. Tanda belum ada. Pendapat mommies2 perlu ke sy pergi ke hospital? Bkn apa, skrg musim PKP tknak ulang alik last2 takde bukaan kena balik rumah semula 🥺adakah tu tanda2 bersalin? Bby pun tak aktif mcm selalu ni. Tendang tak kuat. Siapa ada pengalaman mcm ni? Boleh share tak? Maaf, ni anak pertama, sy tak tahu 😣

2 Balas

Kalau dh mcm ni sy rasa tk perlu fikir psl tk nk ulang alik sbb pkp/covid, selagi diri rasa tk sedap hati, mcm tertanya-tanya better terus ke hospital. Takut sbb dok tangguh tu jd lain pula nanti.

3y ago

Sy dh pergi. Doc check ctg. kena balik semula. Harini baru keluar lendir2 dan masuk wad. Terima kasih jawab soalan ☺️

Dah pegi hospital ke belum puan?

3y ago

Semoga dipermudahkan 🥰