Selamat tak sy telan actifast?

Hi mommies. Just found out that im 4 weeks pregnant. Can i take actifast around this time sbb kepala sakit sgt ni 😰

13 Balas

Saya masa preg tak pernah telan apa2 ubat kecuali ubat yg nurse bg utk tmbh HB tu Kalau sakit kepala , saya mandi basuh kepala bg air betul2 serap dalam kepala , bru bdan segar Pstu bnyk2 berehat , baring kepala kena tinggi Bnykkan minum air kosong Elakkan tengok henset masa tgh sakit kepala tu Semoga bermanfaat .. saya cuma risau kan kandungan je sbb tu tk telan apa2

Paracetamol biasa je boleh.. Active fast ni ade bahan aktif yg x selamat ibu pregnant or nyusu mkn nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

Macam saya mase awal² pregnant dalam 5 weeks macam tu ada tanya jugak klinik sebab saya selsema & sakit kepala , dorang tak berani nak bagi apa apa ubat since kandungan still baru sangat. dorang suruh mandi basahkan kepala & urut² je kepala untuk legakan.

activefast ni cm bhaya ckit...tp klu xtahn sgt, amik sebijik shaja...klu xelok jgk, refer hosp....sy pun trpksa amik sbiji ja, sbb wktu tu dh mlm, farmasi ttup nk beli panadol biasa

Better pergi klinik jumpa doktor dan inform doktor sis tengah pregnant. Doktor akan bagi ubat yg sesuai dengan ibu mengandung. Untuk activefast tu, saya pun tak pasti

Sy pernah tnya MO psl ni. Dia ckp blh aslkn jgn lebih dos. Hanya ambik 1000mg (2 biji 500mg) je. Ada certain panadol 650mg. Tgk dos baik2 sblum telan ye.

Tak boleh puan. Alahan rasanya tu. Hanya panadol biasa/paracetamol je yg boleh makan. Ubat2 lain kena under doctor recommendation.

Smlm sy 2nd app.kat Klinik..nurse inform, kalo skt kpla boleh mkn paracetamol dgn panadol biasa..actifast tak boleh

xselamat kalau telan actifast.. mkn paracetamol y dari KK ambk sebiji shj..

doc ckp ubt y doc bg je ibu peknen blh mkn..selain tu xleh