Risau lambat bukaan

Hi mommies.. due date sy dlm 2 hari lagi. Sy baca tips utk cepatkan bukaan antaranya kena byk bersama suami. Sy sejak pregnant ni jarang sgt bersama dan takde mood? suami pun memahami dan tak pernah minta sbb takut sy tak selesa/sakit. Takpe ke ye? Ada tak pengalaman mommies yg mcm sy tapi bukaan masih senang nanti? Sy tanya betul2 inginkan kepastian, maaf kalau soalan sensitif. Nervous baby 1st ?

5 Balas

Entah la sis. Pglmn sy, anak first sy kerap bsama suami. Last day bsama, mcm 2 jam lpas bsama air ketuban sy pecah msa 36weeks. Pg hospital jalan dh buka 4cm. 11jam contraction. Anak kedua pulak, jrg bsma sbb sy ari2 sy mcm cramp slps bsma. Sakit sgt. Yg kedua xda pecah ketuban, jalan xgerak dr 3cm. Last2 sy beranak masa bukaan 7cm ja. Mgkin ada benar juga kalau bsama suami dpt bantu bukaan. Ataupun kebtulan. Tp xslh mencuba