16w - Perut selalu kembung and rasa keras

Hi mommies.. dah masuk 16 weeks ni selalu banyak angin and perut tu mengeras je.. normal ke tak ya? Vagina pun terasa ngilu2 je and kerap nak terkencing.. sakit pinggang tu takyah cakap la.. nak tidur pun dah start tak selesa

5 Balas

ye selalu kalau bru lps makan perut kembung and keras mcm da berbulan2 besarnya..hehe..tp kalau xmakan lapar plak..tp sy mmg rse mcm sis jgk..harap normal la kan..bab tidur pon sama..nk cr sisi yg selesa mmg makan masa..nk trlentang plak xdigalakkan..semoga baby sihat je kt dlm tu..hehe

Saya 15, rasa jalan mcm berat je perut, kencing sllu tngh malam bngun skli je, tapi kali ni kerap lak, ada jugak 3/4 kali, kat ari2 rasa mcm geli2 kram2 pun ada dah, pinggang pun sama sis, tak yah cakap, pusing kiri tak kena, kanan tak kena, terlentang kata tak bagus utk baby.😅

saya baru 14 weeks jalan pun macam penguin dah. sebab tak selesa nak jalan macam biasa. kalau dari baring nak sengetkan badan pun ya Allah payah. mungkin sendi kita makin longgar untuk bagi ruang baby membesar.

Sy tulang pinggul yg terasa. N celah peha. Boleh bergaduh sbb tk thu nk baring belah kiri ke kanan. Pinggang okay cuma kne ltak bnyk2 bntal.

Saya 17w pun sama macam sis,cuma saya xde ngilu2 kat miss v..,ye sakit pinggang tu betul,sakit sangat😪