Perut selalu mengeras

Salam mommies, saya dah 27 minggu. kadang2 perut selalu mengeras. Selalu husnuzon maybe baby bergerak2 and tolak perut kita kot. Tapi bila mengeras tu buat rasa senak and nak terkencing. Normal ke ni? ada tak yg mengalami macam saya?#firstmom #bantusharing

4 Balas

Sy pun tgh alami bnde yg sama... 29w perut mcm cekang n bila tdo ngiring kiri baby aktif mcm tgh berenang gitu n kdg kick bhgn rusuk mau mengah.. kena bangun sandar dulu lps da ok tukar balik bring ngiring kiri..

jika perut mengeras setiap 5 minit ia adalah tidak normal..puan perlu ke hsptl kadar segera tuk dptkn rawatan dan pantauan dari doc n nurse.. mg dpmudahkan segalanya aamiin

mengeras tu mcm tegang ke?..sy 27 minggu jugak..kdang perut pon tegang..bile baring bru rsa ok skit..😅 ke sbb perut nk makin membesar

saya pon alami benda yang sama , sampai sesak nafas , so kene duduk menyandar baru okay sikit