Barang Penting

Mommies boleh tak share sorg sikit apa keperluan penting yg wajib kita sediakan utk sambut org baru.. Already 5months, tp xtau nk start beli apa dulu.. Tengok ini rasa penting.. Itu rasa penting.. So apa sebenanrnya yg betul2 penting dari baby, mommy dan keperluan selepas bersalin nt??

2 Balas

Yg plg penting siapkn brg2 asas utk siapkn bag utk bersalin... Pastu sket2 kumpul beli brg2 yg bsr2 ikut keperluan & kemampuan. Yg penting beli sket2, tklah terasa sgt nnt. Brg baby mahal jgk. Spnjang 2 bln pertama sy beli sket2 pun rsnya dlm rm500 tu blom brg yg bsr2 mcm stroller, baby cot, carseat hjung2 br beli k... =)

Mcm saya prepare untuk ke hospital dlu. Tp dlm masa sama beli la sikit2 yg lain.

5y ago

Kan.... Hahahha. Tu la sindrom. G pasar raya mesti g tempat baby dlu.