Saya masih TTC dan mengharap sgt. Semoga Allah kurniakan zuriat untuk saya bulan ni Allahumma aamiin

Hi mommies. Boleh tak share pengalaman tanda2/simptom2 sebelum tahu mommies pregnant/check upt +ve? Kes saya, saya ni period tak teratur. So susah nak detect waktu subur. Last date period saya 19/6. Bulan ni tak dtg2 lagi. Saya pun tak tahu la period saya dtg ke tak bulan ni. Hmmm Last week suami loya2, saya pulak sakit2 badan. This week suami demam on/off, saya pulak demam on/off, sakit breast, cramp perut kejap2. Adakah itu petanda awal pregnancy ATAU bakal period 😢 Saya tanak check UPT sbb saya dah sedih kecewa masa period tak dtg 2 bulan. Saya kan period tak teratur. So excited tu lain mcm la check tiap minggu. Tapi -ve. Check dr katanya sbb hormon. So saya nak tahu pengalaman mommies dulu. Baru saya ada kekuatan nak check UPT. #pleasehelp #pregnancy #ingintahu #TTC

28 Balas

hai sis .. sye harap sis tk kan mengalah dan trus bersemangat .. sye pun mcm sis tau .. period tk cntik .. 5 tahun tgu untuk ade cahaya mata .. tp dgn kuase Allah swt dgn kepercayaan yg luas sye berharap dgn ketentuannya sye mngandung pada tahun ke 6 perkhawinan 2022 thun ni .. sis tahu mse 4 tahun tu sye struggle mcm2 buat .. g sana g sini .. last skali sye mcm stop .. sye relex2 g jalan2 suami pun selalu support sye bwk sye g bcuti sane sni supye sye tk stress .. nak d jadi kan cerita sye ni suri rumah tau tk pernah kje .. tpp lepas kne covid akhir thun 2021 smpi awal thun 2022 sye pun pergi la kje haha pembantu kdai nsi ayam je pun .. kje angkat2 tong gas. siap g vaksin booster .. ble msuk bulan 2 sye tk period2 buat UPT || .. dan alhamdullillah smpi la skrg .. dah 27 mggu .. sye harap sis jgn sedih2 .. g la travel2 .. hidup bahagia dgn husband .. insyaa allah sis bile allah berkehendak mst sis akan dikurniakan anak yang soleh dan solehah .. sye doa kan sis tau .. love u sis ..

2y ago

aminnn yraa