Saya masih TTC dan mengharap sgt. Semoga Allah kurniakan zuriat untuk saya bulan ni Allahumma aamiin

Hi mommies. Boleh tak share pengalaman tanda2/simptom2 sebelum tahu mommies pregnant/check upt +ve? Kes saya, saya ni period tak teratur. So susah nak detect waktu subur. Last date period saya 19/6. Bulan ni tak dtg2 lagi. Saya pun tak tahu la period saya dtg ke tak bulan ni. Hmmm Last week suami loya2, saya pulak sakit2 badan. This week suami demam on/off, saya pulak demam on/off, sakit breast, cramp perut kejap2. Adakah itu petanda awal pregnancy ATAU bakal period 😢 Saya tanak check UPT sbb saya dah sedih kecewa masa period tak dtg 2 bulan. Saya kan period tak teratur. So excited tu lain mcm la check tiap minggu. Tapi -ve. Check dr katanya sbb hormon. So saya nak tahu pengalaman mommies dulu. Baru saya ada kekuatan nak check UPT. #pleasehelp #pregnancy #ingintahu #TTC

28 Balas

Sama macam sy period tak teratur. 3 bulan tak period 🥲 last period 30/1/22. Bulan 2 tak period, sy check -ve. Bulan 3 pun sama, check -ve lagi. Tp sepanjang sy tak period tu mmg badan rasa tak sedap. rasa mual. Tp upt -ve 🥲 masa hujung bulan 4 hari tu rasa tak sedap badan tu makin kerap. Muntah jgn ckp la. Berus gigi pn muntah 😂 27/4 hari tu balik dari buka puasa singgah watson beli preggy test. Alhamdulillah 2 line 🥹 1st check up dkat KK klu ikut date period sy edd 7/11 tahun ni. Tapi check up kali ketiga rupanya baru 8 weeks 🤣 sekarang dah nak masuk 16 weeks 🥰 so awak jangan putus asa tau. In shaa Allah semoga ada rezeki awak 🤲🏻

2y ago

Ya Allah Allahuakbar. Happynya saya baca. Tahniah sis. Semoga sis dan kandungan sihat dan dilindungi Allah aamiin aamiin. Semoga ada rezeki zuriat untuk saya tahun ni Allahumma aamiin. Semoga saya kuat dan tak give up untuk terus usaha nak dpt kan zuriat aamiin aamiin inshaaAllah