Saya masih TTC dan mengharap sgt. Semoga Allah kurniakan zuriat untuk saya bulan ni Allahumma aamiin

Hi mommies. Boleh tak share pengalaman tanda2/simptom2 sebelum tahu mommies pregnant/check upt +ve? Kes saya, saya ni period tak teratur. So susah nak detect waktu subur. Last date period saya 19/6. Bulan ni tak dtg2 lagi. Saya pun tak tahu la period saya dtg ke tak bulan ni. Hmmm Last week suami loya2, saya pulak sakit2 badan. This week suami demam on/off, saya pulak demam on/off, sakit breast, cramp perut kejap2. Adakah itu petanda awal pregnancy ATAU bakal period 😢 Saya tanak check UPT sbb saya dah sedih kecewa masa period tak dtg 2 bulan. Saya kan period tak teratur. So excited tu lain mcm la check tiap minggu. Tapi -ve. Check dr katanya sbb hormon. So saya nak tahu pengalaman mommies dulu. Baru saya ada kekuatan nak check UPT. #pleasehelp #pregnancy #ingintahu #TTC

28 Balas

Sy ttc 6tahun😊smpai tahap dah redha & berserah je dgn ape je perancangan Allah utk sy.. Dh trlalu bnyk kali frust sbb upt negative,sbb sy mmg period tak teratur + mmg ade msalah hormon.. Until one day, sebelum tidur.. Sy pegang perut & sy cakap.. Sy dah usaha yg termampu, sy dah redha & sy tawakal sepenuhnya kpd Allah.. Sebulan lebih lepas tu Alhamdulillah sy positif.. Skrg dah 5bulan lebih pregnant.. Simptom sy, sy jd kurang slera mkn sgt2 & bloated.. Mase tu ingt sbb cuaca panas & mmg xde langsung terfikir nak check upt.. Smpai la puasa ke 2 haritu, masa tgh keje.. Sy mcm terdetik nk check je.. Sbb rse mcm xsihat lame sgt.. Balik keje, Sy check & Alhamdulillah terang line.. Sabar kena bersulam dgn usaha, sentiasa bersangka baik dgn stiap satu dugaan yg kite terima.. Bg sy, cakap2 org lain tak penting..yg penting, apa kita Dan pasangan nk dlm hidup berumahtangga.. InshaAllah, ada rezeki awak.. Jgn putus harap, n terus positif

2y ago

Allahuakbar sebak saya baca. InshaaAllah aamiin aamiin semoga saya kuat dan terus usaha untuk dpt kan zuriat. Terima kasih share sis. Semoga awak dan kandungan sihat dan dilindungi Allah aamiin aamiin.