Barang baby

Hi mommies , boleh suggest pampers baby newborn apa yang okey dan tak makan modal sangat hehe. First baby tengah prepare barang baby ❤️

2 Balas

awal2 sy beli yg gift box newborn Drypers , ada diapers , bedak , shampoo dan sabun mandi. lepas tu beli Pet-Pet newborn sebulan guna 3 pek. lepas tu, sekarang guna saiz S. Jangan beli banyak dulu sbb kita tak tahu anak lahir besar mana nanti.. Setakat guna Pet-Pet, kulit anak ok, tak bocor kecuali salah pakai, atau dia berak cair sangat dlm kuantiti banyak (baru kena sebab saya makan tempoyak daun kayu banyak sangat, kesan kat anak sbb saya full breast feeding🤭) Apa yg penting, setiap 4 jam tukar atau bila anak tak selesa. Lepas lahir elok selalu tukar sbb nak tengok dia kerap kencing berak untuk kita pantau - kerap kencing berak ni buatkan bacaan kuning turun/ nak tahu perubahan najis dia ke bentuk dan warna normal. Apapun boleh minta sample percuma daripada official website syarikat pengeluar diaper tu ya untuk try & error. Lain anak lain kesesuaiannya.