Najis bayi berketul

Hi mommies, boleh siapa2 bgtau ketulan apa ya ni? Baby saya baru start full fm & nk masuk 4 months this 30th October. Sebelum ni normal ja color poo dia which is hijau/kuning & selang 1-3 days dia akan berak. Perlu ke saya risau? 🥹 Thank you ye pada yg sudi share 🫶🏼

Najis bayi berketul
2 Balas

mcm dikira cirit birit ni. baby meragam tk? kembung perut ke? air utk buat susu guna air ape? air dijerang atau air tapis ye? (cuckoo, coway dn seangkatan dgn nya) boleh jadi susu tk sesuai. klu dia minum tk muntah, tkde gatal² maybe boleh jadi air yg kita guna utk bncuh susu. klu awk ade guna air tapis, tolong! jgn guna lagi. dkt ward belambak ibu² masuk ward dgn anak sbb cirit birit guna penapis. itu air ditapis bukan air dijerang. tolong la percaya ckp saya. perut bayi otot² dia tk sekuat kita. check semula ye mummy.

baby mnum susu ape ? susu fm jenama ape