Recommend susu formula untuk baby yg ada masalah pencernaan

Baby sy dah nak masuk 2 months, biasa minum susu S-26 Gold SMA dari newborn lagi, selepas 1 month + dia jrg2 poo poo, kdg2 sampai selang 3-4 hari sekali, tp kalau dia dah nak buang tu mmg penuh pampers sekali gus, color poo poo dia kdg2 kuning, kdg2 hijau mcm matcha. Boleh recommend susu formula brand apa yg sesuai untuk system pencernaan baby? #advicepls #pleasehelp #firsttimemom #firstbaby #bantusharing

Recommend susu formula untuk baby yg ada masalah pencernaan
6 Balas

sma mcm ank saya juga..masa nk masuk 2 bulan tu dia jrg poo, 1,2 kali dlm seminggu dia poo dn perut kembung jgk sbb minum susu s26 tu..sy pon tukar susu brand dupro mmg bgus..hmpir stiap hri poo kdg 2 3 4 kali poo dlm sehari itu pun mak sy recommend sbb kmi kecil dulu pun minum susu brand tu😊

Sama jugak. Baby sy pon minum s-26 Gold SMA. Dri newborn minum okey, kuning pon cepat turun. Lepas 1 month dia dh start berak 2 hari sekali. Buntu jugak nak tukar susu risau tiba2 tak sesuai

1y ago

Semalam sy jumpa doc dia ckp tu normal sis, jgn risau, tak pyh tukar susu

Sama la baby saya pon , poo dia mcmni lps sebulan minum s26gold tu . Lpstu mcm kerap kembung plk skrng

1y ago

Sy semalam ada jumpa doc dia ckp normal, asalkan poo baby smooth dan tidak keras and ada kentut. Hijau kuning2 tu normal dia ckp. Doc suggest urut perut baby untuk check, kalau lembut dan tidak keras normal la tu. Sbb anak doc sy pun mcm tu jugak

Baby saypun sama mnm s26 mula2 ok dh msk sebln 2-3 hari skali berak dan najis jd kuning gini jgk..

1y ago

Semalam sy jumpa doc dia ckp normal, so mummy jgn risau

Sama sis baby i pun mcm nie jadi risau..

1y ago

Doc sy ckp normal sis