Susu formula

Hi mommies nk tnya baby kalau minum susu fm berak brp kali sehari ya ? So far ank sy active je & dia berak selang tiga hari & poop dia color hijau . Ank sy minum similac free lactose and dlu minum nan pun sama berak selang 3 hari . #firstmom #ingintahu #bantusharing

1 Balas

berak 3/4 hari sekali untuk yang minum susu fm normal. paling cepat sehari sekali / 2 hari sekali. baby saya minum fm pun berak 3/4 hari sekali. doc cakap normal

3mo ago

ok normal je. as long as perut dia tak keras, tak kembung, kerap kentut, tak meragam and menyusu macam biasa should be ok.