Barang hospital

Hi mommies, boleh share tak barang packing untuk ke hospital? Contoh Bag 1 -Barang mommies Bag 2 - barang baby Maaf nampak mcm demand.. sy ni lembab sikit nk faham brg2 ni semua 🥲🥲

5 Balas

kalau saya gabung sekali barang baby & ibu dalam satu beg .. MOM :- *kain batik/skirt - 1helai *t-shirt - 1helai *sweater - 1helai *seluar dalam - 3helai *bra - 1helai *stoking - 1helai *pad bertali & biasa - 1bungkus *towel -1helai *set mandian ( berus gigi,ubat gigi,sabun,shampoo&pencuci muka ) *sikat rambut & getah *charger *powerbank *minyak sapu DOKUMEN :- *potostat ( ic suami&isteri , surat nikah ) *buku pink BABY :- *baju 3pasang (mitten&botties) *pampers - 24pack *barut - 2helai *bedung - 1helai *lampin - 2helai *tuala - 1helai *set mandian *minyak yuyi/telon RAGA :- *thermos *botol *cawan *tupperware *sudu *milo 3in1 *roti/biskut ini kelengkapan saya sebab hospital jauh , saya buat persediaan takutlah kan baby kena tahan wad ke apa senang suami pun takda lah hari2 kena ulang alik .. kalau hospital dekat boleh je bawa sikit dan mana yang perlu sebab pengalaman dari anak 1st juga saya kena tahan wad seminggu lebih ..

Labour room/day1/day (Letak dalam ziplock beg,sy buat 3set) - [x] Baju/seluaq-1 - [x] Napkin-1 - [x] Barut-1 - [x] Mitten/booties-1 - [x] Pampers-1 Extra - [x] Tuala-1 - [x] Napkin -1 - [x] Receiving blanket-1 - [x] Pampers-6 - [x] Minyak yuye - [x] Drapolene - [x] Set mandi bby - [x] Wet tisu Mummy care/barang mummy - [x] Buku pink - [x] Sijil nikah/kad nikah - [x] Kad pengenalan - [x] Baju-1 - [x] Kain batik-1 - [x] Spender pakai buang-6 - [x] Nursing bra-1 - [x] Spender biasa-3 - [x] Maternity pad-5 - [x] Breast pad-6 - [x] Stocking-1 - [x] Tuala - [x] Sabun - [x] Pencuci muka - [x] Berus gigi - [x] Ubat gigi - [x] Sikat rambut Sy bawak 1beg ja, campur dgn baju bby (sbelah2)

bag ibu -spender pakai buang atau nak senang guna kotex overnight yg jenis underwear tu - pad kalau guna spender biasa - barang mandi sabun, ubat gg, pencuci muka -tuala - hanger utk gantung tuala -bantal kecik utk nk bg selesa..klau yg biasa tdur bantal lebih - brg makanan mcm biskut, roti, coklat - sudu dan garpu (ada hosp tak sediakan) beg bayi -kain bedung -baju baby -pampers newborn - wet tissue

1y ago

Masya Allah terima kasih byk5 sis ♥️♥️♥️♥️

1y ago

Terima kasih banyakkk sis 😍

saye jumpa kt fb.. ni lg mudah

1y ago

MasyaAllah terima kasih banyak2 sis… terima kasihh 😍