Maaf soalan

Mommies boleh share pengalaman merancang sendiri..kaedah macam mana?

2 Balas

anak sy 1st dan nd gap 6 tahun. lepas 2 bulan bersalin sy makan pil perancang sampai umur anak 1st sy 2thn 2bulan. lepas tu sy merancang sendiri. suami buang luar lepas bersama. sy cepat2 bangun dan cuci miss v. umur anak 1st masuk 5thn sy pregnant. masuk prasekolah sy bersalin.

Saya first time mom. Anak baru 1y++. Alhamdulillah merancang sendiri. Saya cuma alert period cycle saya je. Tak pakai kondom, buang luar je. Akan bersama di luar waktu subur saya. By the way, saya tak pakai OPK.