8weeks Pregnant

Hi mommies, boleh kongsikan tak pengalaman scan 8 minggu dah nampak ke baby n jantung dia? Share la pengalaman 😊

3 Balas

saya baru TD buat scan sbb smlm cek ada air kencing kotor so arini refer doc.So TD buat scan 6weeks 4days dh npk kantong ngam dgn weeks saya skrg lega ari and doc ckp repeat LG 10 weeks bby pun dh besar dh bleh npk.

sllu dh nmpk dah kantung baby n heartbeat kelip2 tu. klau x nmpk lg sllu sbb period irregular so umur baby akan dikira dr saiz dia masa scan, bukan masa tarikh first day last period

biasanya 8 minggu mmg dh nmpk degupan jntung baby.kalau scan Masih tak nmpk,boleh Cuba untuk scan 2-3 mnggu slps scan yg prtama.