rebonding rambut semasa pregnant?

Hi mommies! Boleh ke kite rebonding rambut semasa pregnant? Chemical bahaya x utk kandungan baby? Atau mommies buat je Rebonding sebab yakin selamat? ??

10 Balas

saya ada kawan yg suka rebond rambut. tp mybe sbb dia kerap buat kutt. act dia ada long term risk. now dia dah meninggal sebab cancer. chemical yg ada tu saya takut akan mencacatkan kandungan. mybe pada mommy takda masalah kutt tp kandungan masih fragile. better minta nasihat dr dulu sebelum buat 🤗

4y ago

yup. doc kata effect dr chemical rebonding rambut.

Saya rebonding rambut ketika baby baru 3 month takde menjejas kan ape ii kandungan saya. tapi tak tahu laa lain orang lain cara nya .

cant do rebonding sis. even sallon also not allowed us to do if knew we pregnant . memang ada kesan sampingan kpd ibu & bby

Tak boleh. Chemical boleh masuk melalui kulit kepala

SEelok2nya elakkn.. Bahaya pada bbay n ibu

Elakkan sis sbb ada bhn kimia tu

Ta boleh sis...

Tak boleh dulu

Tk blh sis

Tk boleh