Baby 4 Bulan

Hi mommies, boleh ke baby 4 bulan duduk? Baby sy dah start suka duduk ni. Risau tulang blkg dia masih lembut kan. 😂

7 Balas

Anak saya dari lahir bdn dia da keras smpai docter ckp ehh kerasnyaa 2.65kg tp bdn kplaa dia tegap .. anak saya umur sebulan nk bljr nyarap .. 3 bulan nk bljr duduk tp goyang2 .. 4 bulan da pndai kais2 kaki nk ke dpn 5 bulan daaa rasa deriaaa nk mkn .. duduk sndri tnpa sokong .. mula2 rasa tkot tp tu laaa .. jngn bg kerap jee kejap2 boleh laa duduk .. cm 5 bulan tkpe laaa dia da sedia nk duduk skrg un nk msok 6 buln tk thu laa berat brpaa sblm ni 8 kilo 5 bulan

anak saya belum 1bulan leher dah keras, masa 2bulan mandi duduk, 5kg tu xdaya nk dukung😅 ibu kecik. masa lain mmg dia lg suka duduk dr baring kalau tk mengamuk mcm kena dera,so baringkan dia kat bantal jd tinggi la kepala tu. 4bulan dia duduk sdri, duduk tripod tu tgn dia tongkat dpn, kalau tk letak sokongan pun tak jatuh.. buat tummy time dr baru lahir, yg dapat duduk dulu 6bulan baru blh pusing meniarap sendiri

kalau nampak dia boleh hold badan dia, maksudnya dah boleh tu. kalau nampak dia asyik nak terbongkok ke depan lagi, maksudnya muscle dia tak kuat lagi. tapi boleh je bagi dia duduk, cuma kena support dan jangan lama sangat tanpa support.

kalau bby yg duduk sendiri.mkna nya boleh.bby da boleh sokong badan dia.hebatnya bby puan😍😍😍❤️

Boleh. Kalau awak support belakang die okay je boleh duduk. 4 bulan biasanye baby duduk masih kena support.

sambil2 tu sis boleh selang seli dgn ajarkan dia berdiri.. bagus untuk kuatkan otot lutut dia..

boleh. buat tummy time selalu utk kuatkan leher dan belakang dia.