Mau ajar baby 9 bulan duduk

Anak saya nak masuk 9 bulan. Saya dah start ajar dia duduk. Bila makan dah letak dalam baby chair. Elok je dia duduk. Tapi mak saya bising, dia kata pinggang baby lembut lg, tak boleh bg dia duduk lagi.. biar dia pandai duduk sendiri.. tapi saya banyak baca orang kata dh boleh ajar baby duduk dengan support seawal 6 bulan. Mana 1 yg betul ye?

4 Balas

9 bulan baby sy suda pandai merangkak,sekarang 10 bulan otw belajar berjalan, sebb seawal 4 bulan sy sudah ajar baby duduk..masuk 5 bulan, baby pandai duduk sendiri.. 9 bulan ajar bby duduk pendapat sy kira lewat.. Selagi baby kamu ok x nangis atau happy terus kan saja.. Mengajar ya..tlong bg paham mak juga bby perlu di ajar seawal nya😬

Anak sy 6 bulan pun dah makan duduk. Asalkan ada support sebab mula2 kan. Mentua ada cakap kenapa tak makan baring🤣 lol. Macam cucu dia yg lain. Husb saya jawab boleh makan duduk kenapa kena baring 😂

8mo ago

kann. baring lagi bahaya, risiko tercekik

Boleh dah ajar. Anak saya start makan, saya dah letak dalam baby chair walaupun dia belum pandai duduk sendiri. Dia duduk sendiri masa umur 10bulan.

duduk dgn support xde masalah. 6bln dgn support, 8bulan dh duduk tegak xde support. janji sepanjang proses kita pantau.