Hi mommies. Ex ectopic

Hi mommies. Betul ke kalau tiub fallopian tinggal belah kanan je kebarangkalian untuk dapat anak perempuan dapat takde? #bantusharing #mommybuntu Org kata kalau tinggal tiub kanan je dapat anak laki je. Betul ke????

3 Balas

penentu baby girl or boy adalah dari benih(sperm) lelaki . lelaki ada DUA kromosom iaitu X = girl & Y= boy manakala org perempuan hanya ada SATU kromosom X = girl. so klau X bertemu X dpt la baby girl tapi klau X bertemu Y dpt la baby boy. penentu jantina adalah dr benih suami awak bkn dr tiub fallopian, tiub tu JALAN penghubung ovum yg dh disenyawakan utk bergerak msuk dlm rahim. apa2 pun soal jantina ni hanya Allah swt saja yg tau. jd doa la mintak dkat dia, doc pakar sendiri pun penah cakap. soal jantina ni DIA yg tentukan, bkn sbb pemakanan ke,bkn posisi sex ke,bkn tiub kiri or kanan dan lain2 ...

tak juga,saya ada tiub kiri je now pregnant scan doktor kata anak lelaki.

3mo ago

boleh share tak awk ttc mcm mana? sy dh try 2 thn tapi blm dpt2..sy pun tinggal tiub kiri juga

maaf puan sy kurang psti ttg ini