bengkak kaki vs bersalin

hi mommies. betul ke kalau kaki bengkak and susah nk surut dah nak dekat masa beranak. risau saya sbb still keje lagi ni. takut sakit kat tempat keje ?

1 Balas

Tak jugak sis. Nurse bagitau bengkak tu sebab darah tak sampai kaki je. Saya bengkak kaki 7m. Bersalin nak masuk 9m. Sis kalau duduk atas kerusi letak kaki elok2 kt lantai. Jangan biar tergantung. Tido letak bantal kt bawah kaki. Kat rumah pakai selipar tebal sikit. Bila pijak tak la sakit sangat. 😇

5y ago

Samasamaaa