mata berair

Hi mommies, baby sy 2months 11days.. since dia baru lahir mata kat sblh kiri dia selalu berair and ada tahi mata.. kat sebelah ok jer.. takde masalah.. tp sejak beberapa hari ni rasa macam semakin teruk pula.. air mata selalu mengalir kat sebelah mata tu even dia tak menangis.. ibu2 ada tak anak mcm tu? Sbb apa jadi mcm tu? boleh hilang ke? Dah tanya nurse kat KK nurse ckp kalau mata merah baru bawa kat hosp. so far takde merah2 pun.. risau la..

1 Balas

rajin2 lap dgn kapas d celup air suam.. then urut bahagian pangkal hidung, tepi mata, hingga tepi hidung.. ade saluran air mata yg trsumbat.. boleh google.. nnti kalau pergi klinik, dkter bgi ubat mata.. then kne urut juga.. mybe bby panas.. sbb susu atau pn suasana..