Bayi Suka Mengeliat

Hi mommies.. Baby boy saya berusia 1 bulan 2 hari. Sy perasan dia kerap mengeliat sampai merah muka dan badan. Sy risau sbb kdg susu keluar dr hidung selepas tu. Apa puncanya ya? Ada yg berpengalaman bagaimana nak atasinya?

2 Balas

lepas dia menyusu tu ada x tepok2 belakang dia? bgi dia burp? sbb kalau keluar smpai hdung tu , dia terlebih kenyg .. baby mengeliat tu bgus .. doktor suka tgk .. tu tanda baby tu membesar .. kalau baby x pernah mengeliat langsong tu bahaya ..

Baby sy masa dlm pantang pun 2-3 kali susu keluar dr hidup. Mungkin sbb dia susu sambil tidur, then dia x telan betul2 susu tu. Masa kecil pun pernafasan hidung dia bunyi mcm sot set sot set, tp ni da besar xde lg da.