Baby Burping

Mommies, apa cara mudah untuk burp baby? Anak sy jenis yg susah nk burp. #1monthbaby

7 Balas

Baby saya pun lambat burp masa umur 1bulan. Sy selalu baringkan kat peha dn tepuk2 perlahan. Klu tepuk2 tu, tangan kene mcm sudip maksudnya tangan jgn bukak. Dan tepuk slow2 . Inshallah sendawa la nnti.

Baby saya lps menyusu terlangkupkan atas bahu, then tepuk2 perlahan blkg dia tepuk2 smpai dia burp. Kalau xburp gosok2 sikit blkg then tepuk lagi. Selalunya mmg akn burp tp lmbt sikit.

5y ago

Sy buat mcm ni juga tp kekdg je berjaya burp. Selalunya tak berjaya. Sy risau dia tersedak time tidur

Bby sy lmbt sikit burp...pling lm setengah jam...kekdg cpt..br tepuk dh burp..hehe..kekdg knpiuse mak.nye.ank kenyang ke x..lm sht x burp😂

5y ago

Tul tu...tkut tersedak susu kluar dkt hidung...😔

Sdwakannya kena bg lma dlm 10-15minit mcm tu..Mngiring ke atau ltk kt bahu n tepuk2

5y ago

Sy ada buat mcm ni juga, kekdg je berjaya burp

ank sy dlu pun ssh sgt2 nk sndwa.. mcm2 cra try tp mmg ssh. klau sndwa pun siap klua susu skli smpai tpncut pncut. doc suggest klau da xblh sgt n kita nk baringkn dia, make sure bg kpla tggi sket, or mengiringkan dia time baring, xdla msuk ssu kt idung

My baby usia 1 months pun susah burp duli. Masuk 4 months baru pandai burp. Keep on doing it.

5y ago

Dlu anak awak if lama sgt tk burp tu awk akan burp juga smpai dia burp or awk stop?

Tepuk punggung slowly in upright position

5y ago

Sy dah cuba cara ni dlm 10mn5 tp tk berjaya.