Induce

Hi mommies.. Anyone yg ad experience kena induce?? Berapa lama menahan sakit?? Sy kena induce esok pg sbb bby kecil n esok cukup 37weeks.. 1st bby.. Doakn urusan sy dipermudahkn.. Berdebar ?

21 Balas

Klu saya induce insert, ubat main masuk tu mmg xde kesan. Haha. Kenangan betol la. Liat sgt. 37w la ni gak. Due to high bp. Insert ke2 pun xde kesan. Cara terakhir gune drip. Tu diaaaaaa. Bbrp minit yg spatutnya bbrp jam, dh btukar. Kuat sgt cecair drip tu. 😂. Baby sy kecik gak, 2.06kg jer. Dh tu tak nak kluar² tak pandai teran akhirnya vacuum. Add on pulak dh. 😂. So delivery normal-vacuum. Semoga dipermudahkan nnt sis..