Anak Buang Air Besar 2 - 3 Hari Sekali

Mommies, ank sy umur 2bulan15hari.. Since dia umur 1 bulan lbh.. Anak saya ni akan berak 2 ke 3 hari skali.. Ank sy dh campur susu...sblm ni minum anmum, and skarg bru tukar ke nan HA atas saranan doctor. Normal ke anak2 yg campur susu ni xberak hari2 ye? Nisbah die mnyusu mmg more susu badan, susu formula topup bila xckup je.. Risau lah bila dia jrg berak ni.. Najis xde la ketul2 or keras.. Normal je..

2 Balas

kalo susu bdn biasanya tak berak seminggu pun ok tp kalo dh cmpur fm xpasti la....tp kalo dia tak meragam dan bila berak najis dia tak keras kira ok la tu,..dan pastikan dia kentut,kencing bnyak dan perut tak keras....rajin2x juga buat senaman kaki pd baby...org panggil senaman love atau kayuh basikal