jatuh katil baby 6 bulan

mommies anak sy jatuh katil dan lebam biru dan ada calar merah. mcm mn nk buat ye. boleh bantu? first time mommies. tk thu nk buat apa

jatuh katil baby 6 bulan
12 Balas

try monitor dulu.. kalau ada merengek atau muntah terus pergi hospital. sebab bahaya main area kepala tu. anak sy pernah jatuh dr meja. kepala xbengkak tapi muntah2 berterusan bawak pergi emergancy doc pantau dlm ward 3 4 hari mcm tu. alhamdulillah xde pape.

bawa pergi hosp terus , takut ada kecederaan dalaman yg kita taktahu. anak 2nd saya jatuh katil , umur 9 bulan rasanya , bawa pergi hosp doktor cek sana cek sini x-ray n all that. ada retak dekat bahagian siku tgn kiri akibat hentakan time dia jatuh tu

6mo ago

alhamdulillah

if trjatuh mcm ni ceoat sapaukan minyak angin atau nk lebih cepat surut ambik buahh pala . gesek dgn air . sapu dkt benjol tu . biar cepat surut . biar nnti tk masuk angin, so sbgai first help la.

monitor muntah & susu & anak aktif tak.. kalau baby kerap kali muntah selepas jatuh. terus ke Hospital.. Kalau kedua dua nya okey. In Shaa everything will be okey.

6mo ago

alhamdulillah baby selamat tkde apa.

Kalau baby ada bengkak lebam dari jatuh jangan lupa ambil ais batu tu letak dalam lampin atau tuala tuam kat mana yg bengkak tu,confirm surut bengkaknya

6mo ago

Alhamdullilah,syukurlah mom baby baik baik jer,ok mom sama sama

direct kecemasan hospital puan risau jika ada pendarahan dlm otak bahaya puan boleh ragut nyawa risau sawan tiba2 sbb ada pendarahan dlm otak

5mo ago

Alhamdulillah syukur

saya rasa puan ni dari dulu tanya pasal anak bengkak2 kan? jumpa doktor dah? cerita dr dulu semua yg berlaku dah? dah buat test apa2 ke test darah ke

6mo ago

alhamdulillah rezeki ank tk meragam tpi tu la kulit semsitif sgt. tpi check tkde mslh kulit atau ekzema ap

bawak pergi hospital untuk check, sbb baby jatuh kdg mmg takda tanda² muntah..semoga baby sis baik baik shaja

6mo ago

terima kasih

Monitor kalau ada muntah ke tak. Takut concussion. Lebih baik bawak ke klinik secepat mungkin

6mo ago

Alhamdulillah sis. Semoga sis and baby baik2 saja diberikan kesihatan yang baik 🤲🏻

bawa pi klinik bg dktr check. meanwhile pantau bby utk 24jam.

5mo ago

alhamdulillah, next time be careful ya..tmbh bby mula lasak.