mommy buntu ? berat baby xnaikk..

Hi mommies. Anak sy dah masuk 10 bulan. Tapi berat masih 6.1kg. nak cakap kurang makan memang dia selera makan. 3 kali shari plus snack. Dah 2 bulan berturut berat masih sama. BMI dia pun dah msuk line merah ?? mommy buntu nak buat ape. Nurse suggest bg susu formula. Apa patut sy buat? Ada apa2 yang saya blh buat untuk elakkan bg susu fm? Kalau blh nak sgt fully bf baby. Mommy down n sedihh ? rasa kesian kat baby berat xnaik2.. salah mommy ke? ?

1 Balas

Kene ikut apa yg disarankan. Kmungkinan baby bf x cukup zat. Pernah dgr kan? Dia x terima zat yg mencukupi. Ni same kes anak sulung saya dlu. Tp x pernah line merah, just kuning je. Fully bf gak. Mkn pun kemain. Vitamin tu dari murah ke mahal mmg tak jln jgak. Last² cmpur FM. bagi susu mahal², alhamdulillah, naik la tiap bln wlupun slalu atas pagar kuning. 😂

5y ago

Oo. Yeke? Mungkin la kan baby xckup zat. Sy ada jgak try bg susu dumex, dutch baby, etc. Tapi dia xnak. So bila masak ke buat kueh, sy masukkan dlm masakan. Macam mana nak buat bg dia isap susu tuu ye? Sis dulu bg susu ape?