Pusat bayi menimbul

Hi mommies, anak saya sebulan 26 hari tapi pusat anak saya selalu tersembul sebab bila dia menangis atau teran berak. Lepas tu ada bunyi seakan akan perut kita org dewasa ni lapar . Bunyi mcm krokk krokk . Normal ke?

3 Balas

Tungku perut baby pon bolee. jgn panas panas letak kt perut baby. suam suam sejuk tu dh bole buat tuam. Urut perut baby dokter xsarankan sbb risau kita urut tu tk betul. sekadar ltk minyak, barut perut baby .

Anak buah saya pun alami perkara yg sama. Doktor senior yg cadangkan petua letak duit 50 sen yg lama warna silver tu kat pusat. Serasi pulak petua tu dgn anak buah saya.

rasanya kalau pusat timbul camtu .. kembung sis. sis boleh tuam dan letak minyak telon kat perut .. ngurut dia dqn buat senaman kentut supaya kentut dia keluar