Bayi bunyi krokk krokk

Hai , nak tanya normal ka bby bunyi krokk2 kdg sya dgr dkat hidung kdg kat leher . Dah pgi doktor pkr kanak2, doktor klinik biasa , smua ckp paru2 okey pnafasan ok , oksigen okey. Tpi knapa ada bunyi tu ? Baby mmg ok ja sya yg dgr ni yg x selesa . Msa tdo bunyi tu xda. Bunyi tu dtg bila lpas menyusu & lepas mandi. Sya dah try cuci hidung dgn sterimer xda kluar hingus pekat. Tey juga tepuk2 mcm doktr ajar x da pun kahak kluar . Mnyak2 dkat tiktok jgn ckp la smua dah try. Ada x mommy2 ada pngalaman mcm ni? Sya first mom

3 Balas

Hi! Anak sy pun mcm ni, dr ckp normal wlaupun sy dah pgi clinic blainan 3 kali 😂 Biasalah first mom, klau krok2 tu mungkin sbb getaran dkt bahagian kerongkong. Tu normal juga. Kalau bunyi mcm kahak, pun normal juga utk baby, akan hilang sndiri. Sy pun kerap bersihkan hidung baby guna sterimar walaupun takdak apa yg keluar tpi kalau nnt dia berak, sis akan perasan najis dia blendir tau. And sy kerap tepuk blkg baby juga, so kdg dia jeluak ada lendir juga. So far slepas jmpa 3 doctor, mmg normal ☺️

5mo ago

Kann. Sya pun sma pegi klinik brlainan. Xda rawatan apa smua doktor just ckp2 ja pun dah melayang money🤣 thank you sis respn

Anak saya pon sama macam ni.

5mo ago

Normal x ?

Sama sis..