rambut gugur

Hi mommies , ade ke yg lepas melahirkan rambut gugur terok ? bukan gugur biasa2 tau smpai pegang rambut sikit pun tak boleh , ada yg cakap kesan sampingan ubat perancang betul ke ?

14 Balas

Kesan mengandung . Doc cakap akan jadi sampai 6 bulan . Saya tak pernah lepas rambut , tidur pun ikat rambut sebab takut nanti gugur banyak terbelit terjerut jari baby pulak . Sikat rambut pun dalam bilik air biar tak berterabur merata . Selalu start gugur bila baby dah pandai main air liur , start dia buat bubble atau air liur meleleh tu start lah rambut ibu gugur . Saya pun perasan betul sebab lepas bersalin rambut saya tak terus gugur , start anak saya pandai main bubble tu baru gugur teruk . Lepas tu orang tua cakap kalau anak dah pandai menyembur makin teruk gugur . Yang ni saya tak pasti sebab anak saya belum menyembur lagi . Tak tahu apa kaitan nya