Peranakan Jatuh

Hi mommies! Ade ke yang pernah mengalami peranakan jatuh? Saya czer, baby dah 10 bulan dah. Sekarang rasa tak selesa dekat celah kelangkang, tail bone dengan area faraj. Kadang baring,duduk bersila rasa tak selesa. Kadang ade time berjalan tu rasa takselesa jugak Dia macam menekan dan menyucuk.saya ade mengurut dan katanya saraf bukan rahim jatuh. Doc pulak cakap maybe muscle area pelvic tu tak heal dengan elok lagi. Kalini period memang rasa sakit sangat sampai hari ke 6..darah yang hujung² tu meleret sampai hari ke 10. Ade yang pernah mengalami situasi macam ni ke? #pleasehelp #firsttimemom #FTM #advicepls #bantusharing #firstbaby

4 Balas

sy tgh sakit tail bone.. Allahuakbar xthu la mcm mana nk ckp sakitnye. masa pantang 3 bln xsakit pun. dh lepas 3 bln. nk duduk payah. dh baring nk beralih ke kiri kanan payah. nk bgn payah.. dh gi xtray alhamdulillah xde ape. gi urut. dn kali ke2 urut baru kne uratnye. sy xthu la urat atau muscle tp tukang urut tu pegang sikit je. die pegang area ant celah kelangkang ngn punggung tu. sakit die xthu la cmner nk ckp Allah je thu.. esok tu lepas urut. dh krg skit sakit die. so mana2 sy jln mmg bawa bntal tuk bontot ngn blkg.. xmampu nk duk lelama tanpa bantal dua ni.. kalo ada rezeki lg nk urut lg. alhamdulillah xsesakit dlu. still sakit cuma krg skit.. huhuhu

11mo ago

betul²..sakit sangat kat tailbone tu.kalau duduk lama bf baby terasa sakit dia menyucuk.nak baring jalan rasa tak selesa.haritu pegi mengurut katanya sebab saraf. rasa better sikit lepas tu tapi masa period sakit sangat

czer peranakan takkan jatuh. so maybe kena pergi urut lg or pergi klinik/hospital lain utk dptkan 2nd 3rd opinion. sbb sy pun czer baru 3 bulan tp takda masalah sakit area yg awk ckp tu. period tu mungkin hormon kacau kalau ada ambil perancang.

11mo ago

saya tak ambik perancang. okeyy² thanks awak. sebab awal² lepas pantang tu okey takde rasa macam ni. tu yang risau

bersalin czer agak mustahil utk rahim jatuh. rahim takkan mudah jatuh. boleh baca info dkat sini https://hellodoktor.com/penyakit-muskuloskeletal/sakit-otot/merawat-sakit-tulang-ekor/

11mo ago

thank you share artikel ni 😊

ade berurut or bertungku?

11mo ago

ade..bertungku mengurut masa lepas pantang 44hari tu..