Sakit bawah perut

Hi mommies.. ada yg pernah alami sakit bawah perut macam tak selesa? Macam angin tapi agak sakit. Level sakit dia mild. Sebelum sakit tu memang ada rasa nak berak keras. Dh membuang tapi still tk hilang sakit tu. Boleh ke kalau saya sapu minyak angin kt bahagian bawah perut? Atau sapu kt tulang2?tu je? Kentut pun tk dapat ni 😅 geram pulak rasa tk boleh kentut. Saya ada tekan sikit kt bahaguan sakit tu. Lepas tekan baru lega sikit.

1 Balas

Saya x berani sapu minyak angin di perut waktu keadaan mcm tu sbb sedang hamil kan.. Saya just usap2 perut. Senam berjalan 15 minit (banyak bergerak). smlm senam dan jalan teman suami shopping, sedap je cover kentut2 supaya tak bunyi kuat.🤭 kalau penat jalan duduk siap usap2 baby dlm rahim kata "sorry, ibu bnyk berjalan, jom rehat" sbb bila bnyk gerak bhgn kt pelvik tak selesa kan. ni tengh sembelit ni 😅, lg lah keperutan itu melanda.. minum susu siang malam, sikit2 je kentut dan buang najis.. nnt nak beli yakult biru/ yogurt kosong.

2y ago

Sy pun tk berani tapi sebab tk tahan sangat semalam smpaikan tk boleh tdo, sy letak 1 titik je minyak angin kt tulang tepi 😂 terus lega. Minyak tu sejuk bukan yg panas. Letak banyak tk berani. Sy assume sakit sebab angin jela sebab sy banyak makan pulut 2 hari lepas 😂