Kulit baby kasar kesan ruam

Baby sy kena ruam panas. Hampir tiap minggu kena. Pdhal duduk dlm aircond dah. Kulit sampai jdi kasar n jadi bbijik sbb ruam. Pkai cetaphil tp still same je. Pkai snowywhite jd tompok2 putih pulak dekat muka bby. Sedih laa tgk muka baby.

3 Balas

Sy pakai sudocream ok tp dia keringkan kulit&jd kasar,so kelmari pegi pharmacy dia bg benpanthen dia moistkan kulit.Kasar&ruam dkt muka bby sy pun dh beransur pulih & moist.

5mo ago

Jd ke sudocream tu?? Yg tulis nappy cream ke??

try pakai soducrem sbb saya muka anak pun ruam lagi lagi kulit dia sensitif and ada ruam susu.

Mandikan baby guna sabun apa? Doktor sy rekomen Ezerra cleanser dan ezerra plus

5mo ago

Ezerra jugak. Kdg2 cetaphil.